A francia salátához:
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöldborsó
- burgonya
- alma
- csemege uborka
- majonéz
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
- mustár
- tejföl
- zselatin
A töltött tojáshoz:
- főtt tojás
- só
- bors
- mustár
- citromlé
- ketchup
- Gépsonka
Díszítéshez:
- majonéz
- uborka
- koktélparadicsom
Elkészítés:
Húsvétra a jól bevált recepteket egy kicsit másképp készítettem el.
Itt a francia saláta receptje:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/franciasalata.html
A megpárolt zöldségeket leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott almával, csemege vagy kovászos uborkával.
Kitűnően készíthető mirelit zöldségekből is az alap, amit az almával, uborkával kiegészítünk.
1-2 db apróra vágott főtt burgonyát is tehetünk bele.
A mustárral, sóval, borssal, cukorral, citromlével elkészített majonézbe belekeverünk egy jó kanál sűrített paradicsomot.
Kevés tejföllel lazítjuk.
Majd belekeverjük a zselatint.
Jól összeforgatjuk a francia salátával.
Egy lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk a saláta egyharmadát.
Töltött tojást készítünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/toltott-tojas-kaszinotojas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/toltott-tojas-imbiszben.html
Az összetört főtt tojássárgáját elkeverjük mustárral, sóval, kevés citromlével, egy evőkanál ketchuppel.
A félbevágott tojásokat nem púposan megtöltjük a tojáskrémmel.
Töltött felükkel lefordítva a tojásokkal körben kirakjuk a formát.
Utána rátesszük a maradék salátát és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a tetejét gépsonka szeletekkel beborítjuk.
Uborkával, koktélparadicsommal és majonézzel díszítjük.
Sajnos nekem nem sikerült szép vékony sonkaszeleteket vágni, ezért nem lett olyan szép a külseje, de az íze nagyon kellemes volt.
Tortaszerűen szeleteljük.