- 50 dkg sertés darált hús
- 50 dkg pulyka darált hús
- 3-5 db zsemle
- 1 ek. olaj
- 3-5 db tojás
- 2 db hagyma
- fokhagyma
- petrezselyem zöld
- só
- bors
- őrölt kömény
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Éppen csak emlékeztetőül teszem fel ezt a receptet, hiszen már sokszor készítettem hasonló ételeket.
A fasírtot nem lehet megunni, kicsit másképp fűszerezve, másfajta húsból összeállítva, másmilyen alakra formáljuk és máris egy új kreációval lephetjük meg a családot.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/fasirt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/tojassal-toltott-fasirt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/egybesult-fasirt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/zabkorpas-vagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/ceklas-vagdalt.html
Pulyka és sertéshúsból készült most, amit beáztatott, kicsavart zsemlével összekevertem.
Egy kanálka olajon megdinszteljük a hagymát.
Teszünk bele sok petrezselyem zöldet, a szárát is belevágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel és piros paprikával fűszerezzük.
Ha a hagymához adjuk a fűszereket, úgy könnyebb elkeverni a hússal.
Hozzáadjuk a tojásokat és még teszünk bele sok-sok petrezselyem zöldet.
Jól összekeverjük a masszát.
Tehetjük a hús egy részét kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe.
A tetejére is szórunk prézli és kevés olajjal meglocsoljuk.
Sütőben készre sütjük.
A családom nagyon szereti az apró fasírtgolyókat, ezért így is készítek egy adagot.
Zsemlemorzsában megforgatjuk és jó forró olajban szép pirosra, ropogósra megsütjük.
Gyakran forgassuk.
Készítsünk sokat, mert valahogy mindig elfogy mire tálalni szeretnék...