A leveshez:
- csirkeláb/csont
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- sütőtök
- zöldborsó
- zöldbab
- paradicsom
- zöldpaprika
- hagyma
- só
- ételízesítő
- 2-3 db leveskocka
- petrezselyemzöld
A nokedlihez:
- liszt
- tojás
- só
- petrezselyem zöld
Elkészítés:
Ezt a levest sokféle zöldséggel készítjük.
A szokásos leveszöldségeken kívül teszünk bele zöldbabot, zöldborsót és sütőtököt is.
Egy fazékban feltesszük főni a
csirkelábakat, hagymával, petrezselyem zölddel.
Sózzuk és ételízesítővel és erőleves
kockával fűszerezzük.
Dobunk bele egy paradicsomot,
zöldpaprikát és tovább főzzük.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a többi
zöldséget is.
Ha kell felöntjük vízzel, hogy ellepje
és készre főzzük.
Szórunk rá friss petrezselymet.
Magában is nagyon finom, de egy finom nokedli még inkább kiemeli az ízeket.
Nagyon szeretjük mindenféle
zöldséglevesbe az üde ízű petrezselymes nokedlit.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html
Roppant egyszerű készíteni.
A klasszikus nokedli
tésztába – liszt, tojás, víz, só - beleteszünk még sok-sok apróra vágott
petrezselyem zöldet és így szaggatjuk ki.
Jó kis kemény, rugalmas galuskákat
főzzünk, amibe jó beleharapni a leves evés közben.