2016. május 16., hétfő

Osztrigaszószos soba tészta saláta pak choijal

Hozzávalók:


  • soba tészta
  • pak choi
  • újhagyma
  • olíva olaj
  • osztrigaszósz
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • édes chiliszósz



Elkészítés:



Nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat és újabban a távol-keleti tészták is bekerültek a konyhánkba.

A soba tészta japán eredetű és hajdina lisztből készül.
Sok vitamin van benne és remek ruganyos állaga van.

Most egy kínai zöldséggel pak-choijal készítettem.
Ez egy kínai káposzta fajta, amit bordáskelnek is neveznek, de nálunk már mindenki pak choinak ismeri.

Többféle fajtája is kapható, én a bébi pak-choit vettem, mert több benne e ropogós rész.


Felforralt vízbe egy ek. olajat teszünk és megmártjuk benne a káposztát.


10-i számolunk és már le is szűrjük és félretesszük.


Elkészítjük a soba tésztát.


Forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és egy kevés olíva olajjal és sóval összekeverjük.


Az újhagymát karikára vágjuk.
A gyömbért és a fokhagymát felszeleteljük.


Édes chili szószt készítünk elő.


Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért.




Szójaszószt és osztrigaszósz adunk a hagymához.


Most adjuk hozzá a chili szószt is.


Átforraljuk és a tésztához keverjük.


Pak-choi szeletekkel körbedíszítjük a tálat.


Langyosan a legfinomabb, de hidegen is kínálhatjuk.