- soba tészta
- pak choi
- újhagyma
- olíva olaj
- osztrigaszósz
- szójaszósz
- gyömbér
- fokhagyma
- édes chiliszósz
- só
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat és újabban a távol-keleti tészták is bekerültek a konyhánkba.
A soba tészta japán eredetű és hajdina lisztből készül.
Sok vitamin van benne és remek ruganyos állaga van.
Most egy kínai zöldséggel pak-choijal készítettem.
Ez egy kínai káposzta fajta, amit bordáskelnek is neveznek, de nálunk már mindenki pak choinak ismeri.
Többféle fajtája is kapható, én a bébi pak-choit vettem, mert több benne e ropogós rész.
Felforralt vízbe egy ek. olajat teszünk és megmártjuk benne a káposztát.
10-i számolunk és már le is szűrjük és félretesszük.
Elkészítjük a soba tésztát.
Forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és egy kevés olíva olajjal és sóval összekeverjük.
Az újhagymát karikára vágjuk.
A gyömbért és a fokhagymát felszeleteljük.
Édes chili szószt készítünk elő.
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért.
Szójaszószt és osztrigaszósz adunk a hagymához.
Most adjuk hozzá a chili szószt is.
Átforraljuk és a tésztához keverjük.
Pak-choi szeletekkel körbedíszítjük a tálat.
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is kínálhatjuk.