- karalábé
- darált pulykahús
- hagyma
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
- 1 db tojás
- 2-3 db leveskocka
Elkészítés:
Az első friss tavaszi karalábéból töltött karalábét készítünk.
A félbevágott karalábé közepét kivájjuk és félretesszük.
Pulyka darált húsból készítjük.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselyem zöldet, szárával együtt.
Megsózzuk és borsozzuk.
Jó sok petrezselyem kell bele, de tegyük félre a nagy részét későbbre.
Hozzáadjuk a hagymát a húshoz.
Egy tojást is adunk hozzá és jól összedolgozzuk a masszát.
Púposan megtöltjük a karalábékat.
A leveleket is megtöltjük a töltelékkel.
Leveskockából készített alaplevet forralunk és beleültetjük a töltött karalábékat.
Belehelyezzük a töltött leveleket is.
Végül rászórjuk a kivájt karalábét is.
Lefedve kis lángon készre főzzük az ételt.
Elkészítjük a habarást.
Vízben simára keverjük a teljes kiőrlésű lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt is.
Habverővel eldolgozzuk.
A lábas egyik feléről félrehúzzuk a karalábékat.
Ide öntjük a habarást.
Gyorsan elkeverjük a főzőlével.
Jól kiforraljuk a mártást és a végén hozzáadjuk a maradék petrezselymet.