Hozzávalók:
- cukkini
- 2 ek. olíva olaj
- fokhagyma
- paradicsom
- paprika
- lila hagyma
- 1 cs. hajtogatott vajas tészta
- só
- bors
- oregánó
- őrölt szerecsendió
- tejföl
- trappista vagy eidámi jellegű sajt
- füstölt sajt
Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket.
A megmosott cukkini nagy részét az uborkagyalun lereszeljük.
Az olajon pár perc alatt ruganyosra dinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ha a cukkini összeesik már készen is van.
Előkészítjük a többi zöldséget.
A mártáshoz a tejfölben elhabarjuk a tojásokat, kicsit megsózzuk.
Reszelt szerecsendió teszünk bele.
Majd ízlés szerint kétféle reszelt sajtot is belekeverünk.
Feltétlenül legyen benne füstölt sajt is, mert az adja meg a jellegzetes sajtos aromáját.
Egy tepsit kibélelünk a vajas tésztával.
Legyen körben pereme is.
Villával kicsit megszurkáljuk.
Beletesszük a párolt cukkinit.
Most ráöntjük a sajtos mártást.
Karikára szeleteljük a zöldségeket.
A megmaradt cukkinit is nem túl keskenyre felvágjuk.
Csinosan kirakjuk a lepény tetejét.
Kevés oregánóval megszórjuk.
Sütőben készre sütjük.
Salátával kínáljuk.