2016. május 16., hétfő

Tormás, sonkás éclaire

Hozzávalók:

1 adag égetett tészta

A krémhez:
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • őrölt szerecsendió
  • citromlé
  • cukor/édesítőszer
  • ecetes torma

gépsonka


Elkészítés:







Elkészítjük a képviselő fánk tésztáját, amit azt itt találjuk:


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sajtkremes-kepviselofank.html


A hosszúkás éclaire fánkokat félbevágjuk és megtöltjük a tormakrémmel.

A tormakrémet besamel mártás alapból készítjük:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/tormas-sonkatekercs-hozzavalok-gepsonka.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/tormakremes-sonkaval-toltott-sajttekercs.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/tormas-sonkatekercs-francia-salata.html  



Sonkát fektetünk a tésztára.


Majd tormakrémmel bőségesen megtöltjük.


Sajnos a csillagcsöves krémtöltő az utolsó pillanatban elromlott, mindent összekentem vele ...ezért csak ilyen csúnyácska fánkok sikerültek, viszont az ízük tökéletes volt.