- sertésoldalas
- zöldbab
- olaj
- só
- bors
- hagyma
- fokhagyma
- kakukkfű
- fűszerpaprika
- paradicsom püré
Elkészítés:
Az oldalast a csontok közt darabokra vágjuk.
2 ek. olajon körbepirítjuk a húst.
Megsózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk.
Rátesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsom pürét.
Közben egy fazékban puhára főzzük a zöldbabot.
Egy kevés főzővizet a húsra teszünk.
Most hozzáadjuk a szép piros fűszerpaprikát is.
Puhára főzzük a húst.
Időközben leszűrtük a zöldbabot.
A levéből, ha kell még tehetünk a raguhoz.
Hozzáadjuk a zöldbabot a húshoz.
Elkeverjük és összefőzzük.
Maradjon szaftos ez az igazán egyszerű egytálétel.