- szürkeharcsa filé
- hagyma
- zöldpaprika
- csípős paprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- olaj
- só
- cukor/édesítő
- 2 ek. liszt
- 3-4 dl tejföl
Elkészítés:
Pörkölt alapot készítünk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Teszünk bele feldarabolt zöldpaprikát.
Csípős is kerüljön bele.
Beletesszük a paradicsomot is.
Megsózzuk.
Egy leheletnyi cukrot vagy édesítőt is adunk hozzá.
Most adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
A szürkeharcsa filét feldaraboljuk.
Beletesszük a kész pörköltalapba.
Jól elkeverjük és készre főzzük.
A lisztet elkeverjük egy kevés vízzel, majd simára keverjük a tejföllel is.
Szűrőn keresztül a halhoz adjuk.
Elkeverjük és összeforraljuk.
Csuszatésztával tálaljuk.