- sertés comb/lapocka
- hagyma
- fokhagyma
- chili paprika
- rozmaring
- kakukkfű
- oregáno
- szegfűszeg
- szegfűbors
- szerecsendió
- fahéj
- 4 db babérlevél
- só
- bors
- 1-2 ek. méz
- olíva olaj
- 6 ek. borecet
- 6 ek. rum
Elkészítés:
Jamaika híres nemzeti étele a yerki csirke.
A jellegzetes fűszerekkel bepácolt csirkét grillezik vagy roston sütik.
Most a yerki fűszerezést sertés hússal próbáltam ki és egyszerűen, no meg gyorsan egy wokban készítettem el.
A sertés húst felkockázzuk.
Egy kevés olíva olajon jól körbepirítjuk a húst.
Összeturmixoljuk az összes fűszert.
Ráöntjük a húsra.
A fűszeres masszát jól elkeverjük a hússal és készre sütjük.
Amint elfő a leve és sűrűsödik, úgy lesz a hús egyre illatosabb és zamatosabb.
Fahéjjal fűszerezett vörös vagy fekete babbal, rizzsel vagy mangó szósszal tálalva az Antillák és a Karib tenger hangulatát idézzük meg.