2016. május 29., vasárnap

Thai csirkemell kukoricás pikáns mártással

Hozzávalók:
  • csirkemell filé
  • olíva olaj
  • 1 üveg thai pikáns mártás
  • kínai ötfűszer


Elkészítés:






Gyors vacsora időhiányban szenvedőknek.

Készen kapható üveges mártással készült ez a finom étel.

A felkockázott csirkemellet körbepirítjuk az olívaolajon, megsózzuk.




Máris ráöntjük a thai pikáns bébikukoricás mártást.


Elkeverjük és házi ötfűszer keverékkel beállítjuk az ízeket.

A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj  vagy kasszia keveréke.

Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá. 

Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.

Ehhez teszek még szegfűszeget és szecsuáni borsot... így persze már nem 5 fűszer ...

Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom. Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.



Percek alatt felforralom és már készen is van az étel.
Rizzsel, tésztával kínálom.