2016. május 21., szombat

Grillcsirke

Hozzávalók:

  • 1-1,2 kg-os csirke
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • majoránna
  • gyömbérpor
  • fokhagymapor
  • kakukkfű
  • fűszerpaprika
  • olaj


Elkészítés:





A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
Kívül-belül jól besózzuk a csirkét.

Összekeverjük a fűszereket, a borsot, a szárnyas fűszerkeveréket, a majoránnát, a gyömbérport, a fokhagymaport, a kakukkfüvet és a fűszerpaprikát.
 

Kívül-belül jól bedörzsöljük a fűszerekkel a csirkét.


Végül olajjal is körbekenjük.
Ahol lehet, ott a bőr alá is masszírozzunk a fűszeres olajból.
Nyársra húzzuk és a grillsütőben készre sütjük.


Ha nincs grill programunk, akkor a sütőben egy tepsiben is tökéletesen megsüthetjük, csak gyakran forgassuk meg a csirkét.