- 1-1,2 kg-os csirke
- só
- bors
- szárnyas fűszerkeverék
- majoránna
- gyömbérpor
- fokhagymapor
- kakukkfű
- fűszerpaprika
- olaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
Kívül-belül jól besózzuk a csirkét.
Összekeverjük a fűszereket, a borsot, a szárnyas fűszerkeveréket, a majoránnát, a gyömbérport, a fokhagymaport, a kakukkfüvet és a fűszerpaprikát.
Kívül-belül jól bedörzsöljük a fűszerekkel a csirkét.
Végül olajjal is körbekenjük.
Ahol lehet, ott a bőr alá is masszírozzunk a fűszeres olajból.
Nyársra húzzuk és a grillsütőben készre sütjük.
Ha nincs grill programunk, akkor a sütőben egy tepsiben is tökéletesen megsüthetjük, csak gyakran forgassuk meg a csirkét.