- füstölt sonkalé
- oldalas
- 1+1 hagyma
- burgonya
- liszt
- tojás
- só
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- kolozsvári szalonna
Elkészítés:
A húsvéti sonkafőzés után mindig elteszem a leszűrt főzőlevet a mélyhűtőbe.
Kimosott tejes flakonokban alig foglalnak helyet.
Bableves, lencsefőzelék és hasonló finomságok alapjául szolgál majd az év során.
Ezúttal egy nagyszerű krumplilevest készítettem.
A felengedett sonkalébe egy hagymát és egy darab oldalast tettem.
Fedő alatt puhára főzzük a húst.
Kész is a leves, amelynek a betétje az igazán különleges.
A burgonyát meghámozzuk és külön edényben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyatörővel jól összetörjük.
Tojást, sót, őrölt fehér borsot és reszelt szerecsendiót teszünk bele.
Apróra vágott hagymát teszünk bele.
Jól összekeverjük a masszát és liszttel elkeverjük.
Kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a gombócokat.
Tálaláskor az oldalasból is teszünk a levesbe és a tetejére külön kisütött kolozsvári szalonna csíkokat teszünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/burgonyagombocos-tarhonyaleves.html