- csirkecomb
- ötfűszer keverék
- fokhagyma
- só
- hagyma
- újhagyma
- kápia paprika
- paradicsom
- szójaszósz
- olívaolaj
- ötfűszer keverék
- szójaszósz
- sárgarépa
- káposzta
- kápia paprika
- fehérítő zeller
- hagyma
- borecet vagy balzsamecet
Elkészítés:
Rajongunk a távol-keleti ízekért.
Gyakran készítek kínai vagy thai ételeket.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/sult-zoldseg-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/ropogos-sult-cukkini-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/zoldseges-sertes-karaj-kinai-modon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kinai-sult-zoldseges-japan-somen-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/sertes-sziv-kinaiasan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/thai-zoldseges-piritott-sertes-csikok.html
Csirkecombokat megtisztítunk, lebőrözünk és falatnyi darabokra vágunk.
Olíva olajon megpirítjuk a húst, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel és sóval.
Zúzott fokhagymát is teszünk rá.
Kevés szójaszósszal ízesítjük.
Hagymát, újhagymát, kápia paprikát és paradicsomot adunk hozzá.
Lefedve puhára főzzük a húst.
Elkészítjük a sült zöldséget.
Olíva olajon 2-3 perc alatt kevergetve megpirítjuk a csíkokra vágott káposztát és sárgarépát.
Ötfűszerrel és szójaszósszal ízesítjük.
Újabb adagot pirítunk az előbbiek szerint hagymával, fehérítő zellerszárral és kápia paprikával.
Ha kész, összekeverjük a zöldségeket és kevés borecettel vagy balzsamecettel savanyítjuk.
A csirkét sült zöldséggel és tésztával kínáljuk.