A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 3 púpos evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tej
- vaníliáscukor/vanília rúd
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
barack lekvár
Csokimáz:
- 10 dkg vaj/margarin
- 3 dkg kakaó por
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával.
Hozzáadjuk a két egész tojást.
Beleteszünk 15 dkg porcukrot.
Beletesszük a mézet, a 2 ek. tejet és az olvasztott vajat is.
Jól összegyúrjuk, majd 4 cipóra elosztjuk.
Egyenként lisztezett lapon kinyújtjuk a cipókat.
Tepsi hátán egyenként megsütjük a lapokat.
Nagyon hamar megsül, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Elkészítjük a krémet.
2 dl tejet felfőzünk a vaníliás cukorral és pár percig főzzük.
3 dl tejben elkeverünk 3 púpos ek. lisztet és belekeverjük a vaníliás tejbe.
Kevergetve sűrűre főzzük.
A cukrot a vajjal habosra keverjük majd a kihűlt krémmel jól összekeverjük.
Összeállítjuk a süteményt.
Az első lapot a krém felével kenjük meg.
A második lapot bőségesen megkenjük a finom házi baracklekvárral.
A harmadik lapra rásimítjuk a maradék krémet.
Végül befedjük a negyedik lappal.
Kis lángon óvatosan összefőzzük a vajat a kakaóval és ezzel a mázzal befedjük a sütit.
Hűtőbe tesszük.
Másnapra érik össze és puhul meg a tészta.
Ha azt akarjuk, hogy szépen lehessen vágni és ne törjön össze a teteje, mint nekem, akkor a még nem kemény mázat késsel bekockázhatjuk.
De így is nagyon finom volt :)
Lehet búzadarás krémmel is készíteni, de ez az én nagymamám eredeti receptje alapján készült.