A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 10 ek. víz
- 4 tojás
A krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt (eidámi, trappista..)
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Égetett tésztát készítünk, mint amilyet a képviselőfánkhoz szoktunk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/fruzsi-kepviselofankja.html
A vajat a vízzel felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet.
Sűrűre főzzük.
3-5 percig fakanállal kavargatva főzzük.
Tűzről levesszük, áttesszük egy műanyag tálba.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, miközben robotgéppel keverjük.
Ha kész, habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomunk csinos kis halmokat.
A sütőt előmelegítjük 220 C fokra és betesszük a tepsit.
Kisebb, falatnyi fánkocskákat sütünk.
A képen a tormakrémes, sonkás éclaire tésztája is szerepel.
13 percig ezen a hőfokon sütjük, majd mérsékeljük 180 C fokra és még kb. 10-12 percig sütjük.
Fontos, hogy közben ne nyissuk kis a sütő ajtaját.
Ha megsült, villával megszurkáljuk a fánkokat, hogy a gőz távozhasson és még 2-3 percig visszatesszük a sütőbe.
Ha kihűlt, éles késsel félbevágjuk és megtöltjük a sajt krémmel.
A krémhez sűrűsödésig főzzük a tojásokat a liszttel és a tejjel, valamint a kétféle reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk.
Ha kihűlt belekeverjük a habosra kavart vajat is.
Csillagcsővel gazdagon megtöltjük a fánkokat.
Tálalásig hűtőbe tesszük.