- csirkecomb
- zöldpaprika
- olaj
- kápia paprika (színes)
- paradicsom
- só
- kurkuma
- sáfrány
Elkészítés:
Nagyon finom, illatos könnyű sült csirke.
Sok paprika és paradicsom kell hozzá, de nem lesz lecsós jellegű az étel.
A csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk és kiolajozott tepsibe helyezzük.
Megsózzuk.
A többféle zöldpaprikát, paradicsomot megmossuk.
A csirkét kurkumával és sáfránnyal alaposan befűszerezzük.
A csirkék bőrét is fellazítjuk és ott is fűszerezzük a combokat.
Negyed zöldpaprikákat teszünk a bőr alá, majd visszaigazítjuk a combokra.
Néhány zöldpaprikát és negyedelt paradicsomot is szórunk a húsok közé.
Egy pohárka vizet öntünk alá, hogy ennek gőzében puhuljon a hús.
Letakarjuk fóliával a tepsit és a sütőben majdnem teljesen puhára sütjük a húst.
Most hozzátesszük a maradék paradicsomot és sok-sok kápia paprikát, amelyeket félbevágtunk.
Újból sütőbe tesszük és pár perc alatt készre sütjük az ételt.
A sült paradicsom az étel körete is.
A sült kápia nagyon ízletes kiegészítője ennek az isteni csirkesültnek.