- sárgarépa
- zöldhagyma
- bulgur
- 2 db leveskocka
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A bulgur isteni étel, jó, hogy mostanában mindenütt lehet már kapni.
A sárgarépát apró kockára vágjuk.
Egy kis fazékban kevés vízzel, 2 leveskocka társaságában megfőzzük a répát.
Nem kell agyonfőzni, legyen kicsit roppanós.
Az újhagymát felkarikázzuk.
Előkészítjük a bulgurt.
A bulgurt beleöntjük a répás lébe.
Elkeverjük, majd a tűzről levesszük és fedővel lefedve kb. fél óra alatt hagyjuk, hogy a bulgur is megpuhuljon.
Szűrjük le a bulgurt és a répát.
Darabka vajat, frissen őrölt borsot és sót keverünk bele.
Végül hozzáadjuk a zöldhagymát.
Ettől nagyon friss, üde íze lesz a köretnek.
Bármilyen sült hús, hal mellé kínálhatjuk.
Nagyon egészséges köret.