- cukkini
- darált hús
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- paradicsom
- zöldpaprika
- só
- bors
- sajt
- tejföl
- petrezselyem
Elkészítés:
A cukkini egyik kedvenc zöldségünk, mindenféleképpen készítjük és töltve is nagyon szeretjük.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/toltott-cukkini.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/toltott-tok.html
Az olajon hagymát dinsztelünk, abban a darált húst megpirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, paradicsommal zöldpaprikával, fokhagymával együtt ízletes ragut készítünk.
A megtisztított cukkinit félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és a cukkiniket bőségesen megtöltjük a húsos raguval.
A hús tetejére sűrű tejfölt kanalazunk.
Néhány félbevágott paradicsomot is megtölthetünk ily módon.
Jóféle sajtot reszelünk rá.
Petrezselyem zölddel is megszórjuk.
180 C fokon sütőben készre sütjük a töltött cukkinit.