- csirkecomb
- olaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- oregano
- rozmaring
- kakukkfű
- babérlevél
- paradicsompüré
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
Megtisztítjuk a csirkecombot.
Egy kanálka olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk a fokhagymát, rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet és oreganót.
Vigyázzunk, mert hamar megéghet.
A besózott combok mindkét oldalát pirosra pirítjuk a fűszeres olajban.
Most ráöntjük a vízzel hígított paradicsompürét.
Néhány babérlevelet is adunk hozzá.
A mártás bőven lepje el a húst.
Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a csirkét.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk és kevés cukorral ízesítsük.
Tésztás körettel és nagy adag salátával kínáljuk.