2016. november 5., szombat

Olaszos csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • olaj
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregano
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • paradicsompüré
  • csipet cukor




Elkészítés:



Megtisztítjuk a csirkecombot.



Egy kanálka olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk a fokhagymát, rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet és oreganót.
Vigyázzunk, mert hamar megéghet.


A besózott combok mindkét oldalát pirosra pirítjuk a fűszeres olajban.



Most ráöntjük a vízzel hígított paradicsompürét.
Néhány babérlevelet is adunk hozzá.
A mártás bőven lepje el a húst.


Lassú tűzön, fedő alatt  puhára főzzük a csirkét.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk és kevés cukorral ízesítsük.



Tésztás körettel és nagy adag salátával kínáljuk.