2016. november 8., kedd

Csirkemáj töltelékkel

Hozzávalók:


  • csirkemáj
  • 1-1 ek. olaj
  • pritamin vagy kápia paprika
  • paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • majoránna
  • oregáno
  • fokhagymasó
  • zsemle
  • hagyma
  • tojás
  • petrezselyem
  • bors






Elkészítés:

Nagyon egyszerű és finom étel.
Felhasználható a maradék, ránk száradt zsemle eltüntetésére is.

A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket, zsíros részeket levágjuk, lemossuk, leszárítjuk, majd egy-két darabba vágjuk.



Egy kanálka olajon 2-3 perc alatt körbepirítjuk a májat.
Megszórjuk törött borssal, majoránnával, oregánóval és egy kevés fokhagymasóval.
Elkeverjük, majd a tűzről levéve félretesszük.


Elkészítjük a tölteléket.
Rengeteg petrezselyem kell, amit apróra vágunk.
A szárát is, mert abban van a legtöbb aroma.


Egy másik kanálka olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Teszünk bele darált pritamin paprikát és a petrezselyem aprított szárát is.




Sózzuk, borsozzuk.
Ha most tesszük bele a fűszert, akkor könnyebben elkeveredik majd a töltelékben.


A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk és burgonyatörővel összenyomkodjuk.


Most adjuk hozzá a sok összevágott petrezselyem levelet is.


Összekeverjük és hozzáadjuk a tojásokat is.


Újra jól elkeverjük.
Megízleljük és, ha kell, utána sózunk.


Paradicsomot vágunk karikára és pritamin paprikát szeletelünk.
Lehet kápia paprika is, a lényeg, hogy szép színes legyen az étel.


Egy tepsibe belesimítjuk a májas ragut.


Rászórjuk a paprikát.


Utána egy sor paradicsomot teszünk rá.


Végül rásimítjuk a tölteléket is.


Elegyengetjük és a sütőben 170-180 C fokon szép pirosra sütjük.





Más töltelékes receptek itt találhatók:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-majas-toltelek-sutve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/majas-gombas-toltelek-sutve.html


Sok salátával kínáljuk.