- csirkemáj
- 1-1 ek. olaj
- pritamin vagy kápia paprika
- paradicsom
- darált pritamin paprika
- majoránna
- oregáno
- fokhagymasó
- zsemle
- hagyma
- tojás
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Nagyon egyszerű és finom étel.
Felhasználható a maradék, ránk száradt zsemle eltüntetésére is.
A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket, zsíros részeket levágjuk, lemossuk, leszárítjuk, majd egy-két darabba vágjuk.
Egy kanálka olajon 2-3 perc alatt körbepirítjuk a májat.
Megszórjuk törött borssal, majoránnával, oregánóval és egy kevés fokhagymasóval.
Elkeverjük, majd a tűzről levéve félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket.
Rengeteg petrezselyem kell, amit apróra vágunk.
A szárát is, mert abban van a legtöbb aroma.
Egy másik kanálka olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Teszünk bele darált pritamin paprikát és a petrezselyem aprított szárát is.
Sózzuk, borsozzuk.
Ha most tesszük bele a fűszert, akkor könnyebben elkeveredik majd a töltelékben.
A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk és burgonyatörővel összenyomkodjuk.
Most adjuk hozzá a sok összevágott petrezselyem levelet is.
Összekeverjük és hozzáadjuk a tojásokat is.
Újra jól elkeverjük.
Megízleljük és, ha kell, utána sózunk.
Paradicsomot vágunk karikára és pritamin paprikát szeletelünk.
Lehet kápia paprika is, a lényeg, hogy szép színes legyen az étel.
Egy tepsibe belesimítjuk a májas ragut.
Rászórjuk a paprikát.
Utána egy sor paradicsomot teszünk rá.
Végül rásimítjuk a tölteléket is.
Elegyengetjük és a sütőben 170-180 C fokon szép pirosra sütjük.
Más töltelékes receptek itt találhatók:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-majas-toltelek-sutve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/majas-gombas-toltelek-sutve.html
Sok salátával kínáljuk.