2016. november 8., kedd

Sáfrányos, kurkumás, hagymás hal

Hozzávalók:


  • tengeri halfilé
  • hagyma
  • 1 ek. olaj
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • sáfrány
  • kurkuma
  • fekete olajbogyó
  • kapribogyó
  • kevés paradicsom püré
  • csipet cukor




Elkészítés:

Sok hagymát szeletelünk nem túl vékonyra.


Egy kanálka olajon dinsztelni kezdjük.


Friss gyömbért és fokhagymát tisztítunk és szeletelünk.


A gyömbért a hagymához adjuk.


Rászórjuk a sáfrányt.


Hozzáadjuk a kurkumát is.


A fokhagymát összezúzva beletesszük és bőven adunk hozzá kapribogyót is.


Az illatos hagyma egy harmadát elsimítjuk egy tepsiben.


Közben a halfiléket lemossuk, leszárítjuk, majd megsózzuk.


Egy sorban ráterítjük a hagymára a fele adag halat.


Rátesszük a maradék hagyma felét.
Most gyönyörű fekete olajbogyót is szórunk rá.
Csodásan mutat az aranysárga hagyma alapon.


Ráhelyezzük a maradék filét is.


Befedjük a maradék hagymával.
2-3 kanál paradicsom pürét kevés vízzel és egy csipet cukorral összekeverünk és ráöntjük az ételre.


A tetejére is szórunk a kapribogyóból.


Sütőbe tesszük és 180 C fokon megsütjük.


Nagyon finom, könnyű, szaftos halétel.