- tengeri halfilé
- hagyma
- 1 ek. olaj
- só
- fokhagyma
- gyömbér
- sáfrány
- kurkuma
- fekete olajbogyó
- kapribogyó
- kevés paradicsom püré
- csipet cukor
Elkészítés:
Sok hagymát szeletelünk nem túl vékonyra.
Egy kanálka olajon dinsztelni kezdjük.
Friss gyömbért és fokhagymát tisztítunk és szeletelünk.
A gyömbért a hagymához adjuk.
Rászórjuk a sáfrányt.
Hozzáadjuk a kurkumát is.
A fokhagymát összezúzva beletesszük és bőven adunk hozzá kapribogyót is.
Az illatos hagyma egy harmadát elsimítjuk egy tepsiben.
Közben a halfiléket lemossuk, leszárítjuk, majd megsózzuk.
Egy sorban ráterítjük a hagymára a fele adag halat.
Rátesszük a maradék hagyma felét.
Most gyönyörű fekete olajbogyót is szórunk rá.
Csodásan mutat az aranysárga hagyma alapon.
Ráhelyezzük a maradék filét is.
Befedjük a maradék hagymával.
2-3 kanál paradicsom pürét kevés vízzel és egy csipet cukorral összekeverünk és ráöntjük az ételre.
A tetejére is szórunk a kapribogyóból.
Sütőbe tesszük és 180 C fokon megsütjük.
Nagyon finom, könnyű, szaftos halétel.