- burgonya
- hagyma
- rizs
- gomba
- olaj
- csirke
- rozmaring
- kakukkfű
- bors
- oregano
- fokhagyma
- citrom
- só
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gorog-csirke.html
Kicsit másképp készítettem el régi kedvenc egytálételemet.
Ezúttal rizs is került bele.
Először megpirítjuk a felszeletelt gombát.
Zsiradék nélkül egy wokban vagy teflonban kevergetve sütjük amíg a leve el nem fő.
Ekkor megsózzuk és egy kevés oregánoval megszórjuk.
Félretesszük.
A megtisztított nyers burgonyát karikára vágjuk.
Egy kanálka olajjal kikenjük a tepsit és egy réteg burgonyával leterítjük.
Sózzuk, borsozzuk.
Rászórjuk a hagymát.
Ráterítjük a gombát.
Kevés rizst szórunk rá.
Vizet is öntünk bele.
Hagymával beterítjük.
Burgonya karikákkal befedjük.
Sózzuk, borsozzuk.
Csirkecombokat megtisztítjuk, lemossuk, megszárítjuk.
Megsózzuk és illatos fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel megszórjuk.
A csirkét is a tepsibe tesszük.
Egy szép citrom levét kifacsarjuk.
Jó sok fokhagymát nyomunk a citromlébe.
1-1.5 dl vízzel felöntjük, összekeverjük .
A csirkére locsoljuk egyenletesen a fűszeres vizet.
Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük a csirkéket.
Ezalatt a burgonya és a rizs is puhára fő.
Nagyon finom, illatos egytálétel.
Előre is összerakhatjuk és a tálalás előtt süssük készre.