- 1 ek. olaj
- 1/2 ek. liszt
- fokhagyma
- hagyma
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- paradicsom
- pritamin paprika
- tojás
- só
- ecet
- csipet cukor
Elkészítés:
Sokszor készítek tojáslevest ... mindig másképpen.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/komenymagos-tojasleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/burgonyas-tojasleves.html
Apróra vágjuk a hagymát.
Egy kanál olajon megpirítjuk.
(itt most éppen kicsit odakapott, de sebaj)
Egy fél kanál liszttel rántást készítünk.
Beletesszük a fűszerpaprikát.
Kevés vízzel felöntjük és tovább forraljuk.
Őrölt köményt, babérlevelet, fokhagymát, sót, valamint paradicsomot és pritamint is teszünk bele.
Adunk hozzá még vizet.
15-20 percig főzzük.
Beleöntünk néhány elhabart tojást, közben egy villával kevergetjük, hogy jó szalagos legyen a tojás.
Végül egész tojásokat is buggyantunk bele, de ezt már nem keverjük.
Ezután már csak kb. 2 percig főzzük és utána elzárjuk a tüzet.
Így marad finom krémes, folyós a tojás belseje.
Ecettel adjuk meg a pikáns ízét ennek a levesnek.
Ha kell, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk ki az ízeket.