2016. november 1., kedd

Tojásleves 2

Hozzávalók:


  • 1 ek. olaj
  • 1/2 ek. liszt
  • fokhagyma
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • paradicsom 
  • pritamin paprika
  • tojás
  • ecet
  • csipet cukor



Elkészítés:


Sokszor készítek tojáslevest ...  mindig másképpen.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/komenymagos-tojasleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/burgonyas-tojasleves.html

Apróra vágjuk a hagymát.


Egy kanál olajon megpirítjuk.
(itt most éppen kicsit odakapott, de sebaj)

Egy fél kanál liszttel rántást készítünk.


Beletesszük a fűszerpaprikát.
Kevés vízzel felöntjük és tovább forraljuk.


Őrölt köményt, babérlevelet, fokhagymát, sót, valamint paradicsomot és pritamint is teszünk bele.


Adunk hozzá még vizet.


15-20 percig főzzük.


Beleöntünk néhány elhabart tojást, közben egy villával kevergetjük, hogy jó szalagos legyen a tojás.


Végül egész tojásokat is buggyantunk bele, de ezt már nem keverjük.
Ezután már csak kb. 2 percig főzzük és utána elzárjuk a tüzet.
Így marad finom krémes, folyós a tojás belseje.


Ecettel adjuk meg a pikáns ízét ennek a levesnek.
Ha kell, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk ki az ízeket.