2016. december 30., péntek

Avokádós krém

Hozzávalók:

Az alaphoz:


  • 10 dkg dió
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg kókuszolaj


A krémhez:


  • 3-4 db érett avokádó
  • lime lé
  • méz
  • 1 dkg kókuszolaj



Elkészítés:


Ez egy olyan avokádó krém, amelyet egy finom diós, aszalt szilvás, kókuszos alapon kínálunk.

A diót szárazon megpirítjuk és nem túl apróra megdaráljuk.



A puha aszalt szilvát megdaráljuk a késes aprítóban.


Hozzáöntjük a kókuszolajat.
Ha a kókuszzsír kemény, akkor mikróban pillanatok alatt felolvaszthatjuk.


Összekeverjük a masszát.


Hozzáadjunk a kókusz reszeléket is.


Kakaóport teszünk bele.

Jól összegyúrjuk és egy jénai tálba simítjuk.
Jól le is nyomkodjuk.
Ha kapcsos tortaformába helyezzük, akkor a tálalásnál tortaszerűen kínálhatjuk.


Meghámozzuk a jó érett avokádókat.


Kipréseljük a lime vagy citrom levet, amivel rögtön meglocsoljuk az avokádót, hogy ne barnuljon be.


Az avokádó húsát a késes aprítóba tesszük.


Mézet, valamint egy kis kókuszolajat teszünk bele.


Sima krémmé keverjük.


A gyönyörű zöld krémet rákenjük a diós alapra.


Jól behűtjük.


Tálaláskor citrommal, aszalt szilvával és kevés kókusz reszelékkel díszíthetjük.