Az alaphoz:
- 10 dkg dió
- 15 dkg aszalt szilva
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg kókuszreszelék
- 3 dkg kókuszolaj
A krémhez:
- 3-4 db érett avokádó
- lime lé
- méz
- 1 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
Ez egy olyan avokádó krém, amelyet egy finom diós, aszalt szilvás, kókuszos alapon kínálunk.
A diót szárazon megpirítjuk és nem túl apróra megdaráljuk.
A puha aszalt szilvát megdaráljuk a késes aprítóban.
Hozzáöntjük a kókuszolajat.
Ha a kókuszzsír kemény, akkor mikróban pillanatok alatt felolvaszthatjuk.
Összekeverjük a masszát.
Hozzáadjunk a kókusz reszeléket is.
Kakaóport teszünk bele.
Jól összegyúrjuk és egy jénai tálba simítjuk.
Jól le is nyomkodjuk.
Ha kapcsos tortaformába helyezzük, akkor a tálalásnál tortaszerűen kínálhatjuk.
Meghámozzuk a jó érett avokádókat.
Kipréseljük a lime vagy citrom levet, amivel rögtön meglocsoljuk az avokádót, hogy ne barnuljon be.
Az avokádó húsát a késes aprítóba tesszük.
Mézet, valamint egy kis kókuszolajat teszünk bele.
Sima krémmé keverjük.
A gyönyörű zöld krémet rákenjük a diós alapra.
Jól behűtjük.
Tálaláskor citrommal, aszalt szilvával és kevés kókusz reszelékkel díszíthetjük.