2016. december 30., péntek

Gesztenyés toboz

Hozzávalók:


Az alaphoz:
  • 0,5 kg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • vaníliás cukor
  • 1-2 ek. tej

A gesztenyekrémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • rum
  • 2-4 ek. tej
  • cukor/édesítő

A díszítéshez:

  • choco chips
  • porcukor



Elkészítés:

Szokásos módon elkészítjük a kekszes süti alapot.

 http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/gesztenyes-keksztekercs.html

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral.


Beletesszük az olvasztott margarint és pár kanál tejet is.
Összegyúrjuk.


A gesztenyemasszát összekeverjük a tejben feloldott cukorral és rummal.
Legyen jó rumos az íze.


A kekszes masszából kis kerek talpakat gyúrunk és arra állítjuk a nedves kézzel gömbbé formált gesztenye krémet.



Choco chips lesz a toboz pikkelye.

Szép sorban körbetűzködjük a chipszeket.


Tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen.


A képen a diós piramis is látható.


Tálaláskor finoman szórjuk meg porcukorral, így egy kis havas tobozt kapunk.


Nagyon egyszerű, még roppant látványos ez a süti.