Az alaphoz:
- 0,5 kg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. kakaó
- 12,5 dkg margarin
- vaníliás cukor
- 1-2 ek. tej
A gesztenyekrémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- rum
- 2-4 ek. tej
- cukor/édesítő
A díszítéshez:
- choco chips
- porcukor
Elkészítés:
Szokásos módon elkészítjük a kekszes süti alapot.
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral.
Beletesszük az olvasztott margarint és pár kanál tejet is.
Összegyúrjuk.
A gesztenyemasszát összekeverjük a tejben feloldott cukorral és rummal.
Legyen jó rumos az íze.
A kekszes masszából kis kerek talpakat gyúrunk és arra állítjuk a nedves kézzel gömbbé formált gesztenye krémet.
Choco chips lesz a toboz pikkelye.
Szép sorban körbetűzködjük a chipszeket.
Tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen.
A képen a diós piramis is látható.
Tálaláskor finoman szórjuk meg porcukorral, így egy kis havas tobozt kapunk.
Nagyon egyszerű, még roppant látványos ez a süti.