- szárazbab
- füstölt hús
- füstölt kolbász
- babérlevél
- ételízesítő
- fokhagyma
- hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- olaj
- fűszerpaprika
- ecet
Elkészítés:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/fejtos-bableves-csulokkel.html
A száraz babot előző este átnézzük, kiválogatjuk és langyos vízbe
beáztatjuk.
Másnap feltesszük főni a szép darab füstölt húst, én most kolozsvári
szalonnát és egy darab házi kolbászt tettem bele, de bármilyen finom füstölt
hús megfelel.
Ízlés szerint nyomjunk bele fokhagymát.
Ha a bab már majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket.
Sózzuk meg.
Ha már a zöldség is puha, akkor készítsünk rántást.
Egy kanálka olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
Tegyünk bele még fokhagymát.
Adjuk hozzá a lisztet. Nem sok liszt kell, 1 ek. elég, éppen csak hogy a pirult magyaros ízt kihozza a levesből.
Keverjük meg és forraljuk pár percig.
Ecettel savanyíthatjuk.