- 8-10 db kifli
- 1-1,5 l. tej
- 2 cs. vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 2-3 db alma
- citromlé
- 1 cs. vaníliás puding
- 3 -4 tojás
- 10 - 15 dkg cukor
- kevés porcukor
Elkészítés:
Máglyarakás vagy rakott kifli már van a blogomon.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/maglyarakas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/12/makos-guba-maskepp.html
Most egy túrós változatot készítettem.
Felteszünk főni kb. 1 liter tejet,
A túrót összetörjük.
A tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a cukor felével.
Habosra keverjük.
A túróhoz adjuk a tejfölt,
majd a cukros tojást.
A kifliket felkarikázzuk.
A forró tejben gyorsan megmártjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük.
Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat és kikenjük a tepsi alját.
Lerakunk egy sor áztatott kiflit.
Néhány almát megmosunk, eltávolítjuk a magokat ás a magházát.
Nem túl vékony szeletekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy nem barnuljon meg.
A tepsibe szórjuk és elegyengetjük az almát.
Újabb réteg áztatott kifli következik.
Most rásimítjuk a cukros, tejfölös túrót.
A maradék kiflit is rátesszük a túróra.
A megmaradt tejhez adunk még egy keveset - kb. 3 dl legyen és abban megfőzünk egy vaníliás pudingot.
Édesítjük a maradék cukorral, majd ráöntjük a kiflikre.
Szépen elsimítjuk és sütőben 180 C fokon megsütjük a rakott kiflit.
Kivesszük a sütőből.
Közben a tojásfehérjéket egy kevés porcukorral kemény habbá vertük.
Szép borzasan rákenjük a rakott kiflire.
A sütőbe visszatesszük és pár perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
Langyosan az igazi.
Egy leves után kitűnő második fogás.