2016. december 23., péntek

Túrós, almás rakott kifli

Hozzávalók:



  • 8-10 db kifli
  • 1-1,5 l. tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 db alma
  • citromlé
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 -4 tojás
  • 10 - 15  dkg cukor
  • kevés porcukor





Elkészítés:

Máglyarakás vagy rakott kifli már van a blogomon.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/maglyarakas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/12/makos-guba-maskepp.html

Most egy túrós változatot készítettem.

Felteszünk főni kb. 1 liter tejet,


A túrót összetörjük.


A tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a cukor felével.


Habosra keverjük.


A túróhoz adjuk a tejfölt,


majd a cukros tojást.


A kifliket felkarikázzuk.


A forró tejben gyorsan megmártjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük.


Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat és kikenjük a tepsi alját.


Lerakunk egy sor áztatott kiflit.


Néhány almát megmosunk, eltávolítjuk a magokat ás a magházát.


Nem túl vékony szeletekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy nem barnuljon meg.
A tepsibe szórjuk és elegyengetjük az almát.


Újabb réteg áztatott kifli következik.


Most rásimítjuk a cukros, tejfölös túrót.


A  maradék kiflit is rátesszük a túróra.


A megmaradt tejhez adunk még egy keveset - kb. 3 dl legyen és abban megfőzünk egy vaníliás pudingot.
Édesítjük a maradék cukorral, majd ráöntjük a kiflikre.


Szépen elsimítjuk és sütőben 180 C fokon megsütjük a rakott kiflit.


Kivesszük a sütőből.


Közben a tojásfehérjéket egy kevés porcukorral kemény habbá vertük.


Szép borzasan rákenjük a rakott kiflire.


A sütőbe visszatesszük és pár perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.


Langyosan az igazi.


Egy leves után kitűnő második fogás.