- sertés oldalas
- olaj
- só
- bors
- köménymag
- fokhagyma
- kelkáposzta
- paradicsom
- ketchup
Elkészítés:
Az oldalas gyakran szerepel a konyhámon.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sult-oldalas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/sult-oldalas-ii.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/zoldbabos-paloc-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/ananaszos-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sonkaleleves-krumpligomboccal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/rakott-savanyu-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
Ezúttal egy kis maradék csík oldalas mentése volt műsoron, de isteni párosítás lett.
Pillanatok alatt összeállítható.
Az oldalast előkészítjük, lemossuk, megszárítjuk.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük, körben jól megsózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel bedörzsöljük.
Fokhagymát is teszünk bele.
A húst ketchuppel jól megkenjük.
Köré tesszük a cikkekre vágott kelkáposztát, amit szintén sózunk, köménnyel megszórunk.
Paradicsom darabokat is tegyünk a tepsibe.
Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.
Végeredményül nagyon finom, harmonikus ízeket kapunk.