- csirke far-hát
- szárny
- láb
- zúza
- szív
- máj
- hagyma
- só
- liszt
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- darált házi ételízesítő
- paradicsom püré
- paradicsom
- zöldpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- petrezselyem
- főzőtejszín
Elkészítés:
Nagyon finom ez a leves, selymes lágy ízei vannak... nyami...
Bármilyen csirke aprólékot, belsőséget, lábat, szárnyat tehetünk bele.
A húsról leszedett hájat kiolvasztjuk a fazékban, nagyon finom ízei a levesben maradnak.
A kisütött hájat kidobjuk.
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Rátesszük a csirkét.
Pár percig kevergetjük.
Megszórjuk a fűszerpaprikával és egy teáskanálnyi liszttel.
Vízzel felöntjük a levest.
Beletesszük az ételízesítőt, a pritamint, a paradicsompürét, a paradicsomot, zöldpaprikát, apróra vágott fokhagymát.
Megsózzuk.
20-30 percig főzzük, majd a zöldségeket is beletesszük.
Tovább főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
Ekkor adjuk hozzá a csirkemájat, amellyel már csak pár percig főzzük, különben kemény lesz.
Végül beleöntjük a főzőtejszínt is.
Elkeverjük és 2 perc alatt felforraljuk.
Májgaluskával tálaltam.
Nagyon finom volt.