2016. december 23., péntek

Becsinált csirke leves

Hozzávalók:

  • csirke far-hát
  • szárny
  • láb
  • zúza 
  • szív
  • máj
  • hagyma
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • darált pritamin paprika
  • darált házi ételízesítő
  • paradicsom püré
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • petrezselyem
  • főzőtejszín



Elkészítés:


Nagyon finom ez a leves, selymes lágy ízei vannak... nyami...

Bármilyen csirke aprólékot, belsőséget, lábat, szárnyat tehetünk bele.


A húsról leszedett hájat kiolvasztjuk a fazékban, nagyon finom ízei a levesben maradnak.
A kisütött hájat kidobjuk.


A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Rátesszük a csirkét.
Pár percig kevergetjük.


Megszórjuk a fűszerpaprikával és egy teáskanálnyi liszttel.


Vízzel felöntjük a levest.


Beletesszük az ételízesítőt, a pritamint, a paradicsompürét, a paradicsomot, zöldpaprikát, apróra vágott fokhagymát.
Megsózzuk.


20-30 percig főzzük, majd a zöldségeket is beletesszük.


Tovább főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak.


Ekkor adjuk hozzá a csirkemájat, amellyel már csak pár percig főzzük, különben kemény lesz.


Végül beleöntjük a főzőtejszínt is.


Elkeverjük és 2 perc alatt felforraljuk.


Májgaluskával tálaltam.
Nagyon finom volt.