- 1 db hízott kacsamáj
- tej
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fokhagymapor
- törött fehér bors
- só
- réteslap
- vaj
Elkészítés:
Szeretem az ünnepi asztalon a hízott liba vagy kacsamájat.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sult-libamaj.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/libamajas-torony.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/kacsamajhab-vajas-tesztaban.html
Ezúttal sült májat készítettem.
A megtisztított, megmosott kacsamájat hideg tejbe áztattam be néhány gerezd fokhagyma társaságában és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.
Réteslapra helyezzük és megszórjuk fokhagymaporral, törött fehér borssal és meg is sózzuk.
Mindkét oldalát fűszerezzük be.
Majd csomagoljuk be a réteslapba.
Hevítsük fel a vajat és süssük meg a tésztába csomagolt májat.
Lapáttal óvatosan fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg.
Pár perc alatt elkészül így a máj.
A tészta nagyon vékony, igazából csak arra szolgál, hogy a máj ne közvetlenül süljön a serpenyőben, így kevésbé olvad ki belőle a zsír és több májunk marad.
Ecetes lila hagymával és apró lángos gombócokkal előételnek tálaltam.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/langos.html
Nagyon finom lett és hamar elfogyott.