2016. december 1., csütörtök

Kacsamáj másképp

Hozzávalók:


  • 1 db hízott kacsamáj
  • tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fokhagymapor
  • törött fehér bors
  • réteslap
  • vaj





Elkészítés:





Szeretem az ünnepi asztalon a hízott liba vagy kacsamájat.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sult-libamaj.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/libamajas-torony.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/kacsamajhab-vajas-tesztaban.html


Ezúttal sült májat készítettem.                                                                                                         
                                                         

A megtisztított, megmosott kacsamájat hideg tejbe áztattam be néhány gerezd fokhagyma társaságában és egy éjszakára a hűtőbe tettem.


Másnap szárazra töröljük és vastagabb szeletekre vágjuk.



Réteslapra helyezzük és megszórjuk fokhagymaporral, törött fehér borssal és meg is sózzuk.


Mindkét oldalát fűszerezzük be.


Majd csomagoljuk be a réteslapba.



Hevítsük fel a vajat és süssük meg a tésztába csomagolt májat.
Lapáttal óvatosan fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg.
Pár perc alatt elkészül így a máj.


A tészta nagyon vékony, igazából csak arra szolgál, hogy a máj ne közvetlenül süljön a serpenyőben, így kevésbé olvad ki belőle a zsír és több májunk marad.

Ecetes lila hagymával  és apró lángos gombócokkal előételnek tálaltam.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/langos.html




Nagyon finom lett és hamar elfogyott.