- hízott kacsamell
- só
- bors
- majoránna
- narancs
Elkészítés:
Mindenféle szárnyast szeretünk. A kacsa is kedvencünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kacsasultes-salata.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/nagyi-zoldborsos-kacsalevese.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kacsas-burgonya.html
A hízott kacsa mellét alaposan megtisztítjuk.
Tokokat, tollat eltávolítjuk.
Megmossuk és megtöröljük.
A bőrt a hájjal apró kockásra bevagdossuk.
A húst ne vágjuk el.
Száraz serpenyőben a bőrös oldalával lefelé sütni kezdjük a mellet.
Lapáttal nyomkodjuk le, hogy a zsír jól kisülhessen.
Ha készen van, fordítsuk meg és a húsos felét is süssük pirosra.
A kisült kacsazsírt fagyasszuk ki és kenyérre kenve jóízűen elfogyaszthatjuk.
Tegyük át egy alufóliába a húst.
Most sózzuk meg, szórjunk rá majoránnát és bőségesen csavarjunk rá narancslevet.
Tegyünk rá még narancs szeleteket és az apróra vágott narancshéjat is szórjuk rá.
Törött borsot is tegyünk rá, majd szorosan fogjuk össze a fóliát és egy tepsibe helyezve tegyük forró sütőbe.
A tepsiben volt még hely így ott egy kalap alatt a többi fogáshoz szükséges kápia paprikát és paradicsomot is megsütöttem.
Úgy 20 perc alatt lett készen.
A csomagot egy darabig ne nyissuk ki, így a hús leve szépen bennmarad a pecsenyénkben.
A sültet felszeletelve kínáltam sütőtökös rétes és lila káposztás párna társaságában.
A tányéron még saslik is van, sült paprikával.