Hozzávalók:
Kekszes alap:
Kekszes alap:
- 0,5 kg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. kakaó
- 12,5 dkg margarin
- vaníliás cukor
- 1-2 ek. tej
dió krém:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 dl tej
- 5 dkg vaj
- mazsola
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Összeállítjuk a kekszes alapot a fenti hozzávalókból a gesztenyés toboz receptben leírtak szerint.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/gesztenyes-toboz.html
A boltokban kapható kis kaptár formába töltöttem bele az orosz teasütemény készítése során megmaradt diókrémet.
A krém hozzávalóit csak össze kell keverni.
Betöltés előtt hűtsük be, hogy kicsit megszilárduljon a krém.
A kis formába belenyomkodjuk két oldalra a kekszes masszát és középre kanalazzuk a diós krémet.
Összezárjuk a formát és a nyitott részébe is teszünk a kekszes masszából.
Tenyerünkkel jól benyomkodjuk, majd a formát szétnyitva megkapjuk ezt a helyes kis sütit.
A képen a gesztenyés toboz, az orosz teasütemény és a mézes puszedli is látható.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/gesztenyes-toboz.html
A boltokban kapható kis kaptár formába töltöttem bele az orosz teasütemény készítése során megmaradt diókrémet.
A krém hozzávalóit csak össze kell keverni.
Betöltés előtt hűtsük be, hogy kicsit megszilárduljon a krém.
A kis formába belenyomkodjuk két oldalra a kekszes masszát és középre kanalazzuk a diós krémet.
Összezárjuk a formát és a nyitott részébe is teszünk a kekszes masszából.
Tenyerünkkel jól benyomkodjuk, majd a formát szétnyitva megkapjuk ezt a helyes kis sütit.
A képen a gesztenyés toboz, az orosz teasütemény és a mézes puszedli is látható.