2016. december 4., vasárnap

Saslik távol-keleti fűszerezéssel

Hozzávalók:

  • marha hátszín
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • halszósz(lazac)
  • worcester szósz
  • csillagánizs
  • kínai ötfűszer
  • kápia paprika
  • zöldpaprika
  • lila hagyma
  • koktélparadicsom


Elkészítés:




Örményországban ettem először olyan fantasztikus saslikot, hogy azóta is nagy rajongója vagyok.

Szalonnasütéskor mindig készítünk különféle rablóhúsokat.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/nyarson-sult-szalonna-saslik.html

rákkal is finom:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html


Most finom marha hátszínből készült és távol keleti ízekkel variáltam.


A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.


Bepácoljuk.


Olívaolaj, sötét szójaszósz, lazacos halszósz, worcester szósz, csillagánizs, ötfűszer keverék és zúzott fokhagyma került a pácba.


Beleforgatjuk a húst.


Éjszakára a hűtőben érleljük.
Másnap egy wokban megsütjük a húst a páclével együtt.
Ha kell egy kevés vizet adunk hozzá.


Egy kanálka olívaolajon roppanósra sütjük a paprikákat.


Legyen szép színes, két percnél tovább ne süssük.


Fűzzük fel a fanyársakra a húsokat, váltakozva a színes paprikákkal és lila hagymával.


A nyársak végére szúrjunk egy-egy koktél paradicsomot.

Előre elkészíthetjük ezt az ételt és tálalás előtt sütőben melegítjük át.


Ezen a képen narancsos kacsamell, sütőtökös rétes, lila káposztás párna társaságában található.