- marha hátszín
- olívaolaj
- szójaszósz
- halszósz(lazac)
- worcester szósz
- csillagánizs
- kínai ötfűszer
- kápia paprika
- zöldpaprika
- lila hagyma
- koktélparadicsom
Elkészítés:
Örményországban ettem először olyan fantasztikus saslikot, hogy azóta is nagy rajongója vagyok.
Szalonnasütéskor mindig készítünk különféle rablóhúsokat.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/nyarson-sult-szalonna-saslik.html
rákkal is finom:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html
Most finom marha hátszínből készült és távol keleti ízekkel variáltam.
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
Bepácoljuk.
Olívaolaj, sötét szójaszósz, lazacos halszósz, worcester szósz, csillagánizs, ötfűszer keverék és zúzott fokhagyma került a pácba.
Beleforgatjuk a húst.
Éjszakára a hűtőben érleljük.
Másnap egy wokban megsütjük a húst a páclével együtt.
Ha kell egy kevés vizet adunk hozzá.
Egy kanálka olívaolajon roppanósra sütjük a paprikákat.
Legyen szép színes, két percnél tovább ne süssük.
Fűzzük fel a fanyársakra a húsokat, váltakozva a színes paprikákkal és lila hagymával.
A nyársak végére szúrjunk egy-egy koktél paradicsomot.
Előre elkészíthetjük ezt az ételt és tálalás előtt sütőben melegítjük át.
Ezen a képen narancsos kacsamell, sütőtökös rétes, lila káposztás párna társaságában található.