2016. december 4., vasárnap

Csontleves petrezselymes daragaluskával

Hozzávalók:


  • karajcsont
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • brokkoli
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • hagyma
  • fokhagyma
  • szemes bors
  • erős paprika

A daragaluskához:


  • 2 tojás
  • 20 dkg  búzadara
  • 10 dkg zsír
  • petrezselyemzöld




Elkészítés:

Finom levest készíthetünk húsos karajcsontból is.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/csontleves-petrezselymes-daragaluskaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/csontleves-feherito-zellerrel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/borju-csontleves.html


Mossuk meg a csontot és kezünkkel simítsuk körbe nehogy csontszilánk maradjon rajta.


Tegyük fel főni egy fazékban, annyi vízben, amennyi jól ellepi.


Dobjunk mellé színes szemes borsot, cseresznyepaprikát, 1 fej hagymát és 4-5 gerezd fokhagymát.
Sózzuk meg.

Főzzük a csontot lassan, mint a húslevest és készítsük elő a zöldségeket.
1 óra főzés után bezöldségeljük a levest.
Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, zöldpaprika, paradicsom, petrezselyem, kelkáposzta, brokkoli kerülhet bele.
Főzzük tovább csendes tűznél, amíg minden meg nem puhul.


Az elkészült levest szűrjük le.
Tegyük külön egy tálba a húsos csontokat.
Leszedhetjük a húst és a levesben kínálhatjuk, vagy a leves után mindenki lerágcsálja a csontokat.


A zöldségeket is külön rakjuk és mindenki abból szed a levesébe, amit szeret.
Én a leves után külön szeretem enni a zöldségeket és a főtt húst.
Ketchuppel vagy valamilyen szósszal kínálhatjuk.


Ebbe a levesbe petrezselymes grízgaluskát főztem.

Az alap recept itt olvasható.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/grizgaluska.html










A grízgaluska tésztájába tegyünk sok apróra vágott petrezselymet és úgy főzzük ki.