2016. december 30., péntek

Orosz teasütemény

Hozzávalók:



  • 12 dkg  cukor
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor



A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1/5 dl tej
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg mazsola
  • őrölt fahéj



Elkészítés:

Nagymamám egyik kedvelt süteménye volt ez a nagyon finom édesség.

Készítsük el először a krémet:

A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral és a porcukorral.


Adjuk hozzá a mazsolát és a fahéjat is.


Öntsük bele a tejet.


Végül az olvasztott vajat is belekeverjük.


Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon a krém.


Készítsük el a tésztát.

Puha vajat használjunk.


Keverjük habosra a tojásokkal és a cukorral.


Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.


Lisztes lapon gyúrjuk össze tésztává.


A tészta 3/4 részét nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.


Tegyük rá a diós tölteléket.


Egy tepsibe tegyünk alufóliát vagy sütőpapírt és helyezzük rá egymás mellé a korongokat.


A maradék tésztából sodorjunk kisujjnyi vastag szálakat


és kereszt alakban tegyük a sütire.


Forró sütőben süssük meg.


Ha kihűlt tegyük át egy süteményes tálra.


Szórjuk meg porcukorral.


Sokáig eláll és nagyon finom illatos aprósütemény.