- bárány lapocka
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- kápia vagy pritamin paprika
- paradicsom
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- babérlevél
- zöldbab
- burgonya
- tárkony
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Bárányból nagyon ízletes leveseket készíthetünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html
Ezúttal egy bárány lapockából készült a levesünk.
A húst megtisztítjuk, inakat levágjuk, majd kicsontozzuk.
Falatnyi kockákra vágjuk.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, pritamint vagy kápiát és a paradicsomot.
Egy kevés füstölt szalonnát kiolvasztunk egy kanál olajon.
Majd megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a húst és kavargatva jól körbepirítjuk.
A paprikákat, a fokhagymát és a paradicsomot összevágjuk.
Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a csontokat is.
Megszórjuk fűszerpaprikával.
Vízzel felöntjük leves mennyiségre.
Megsózzuk és babérlevelet is adunk hozzá.
Lefedjük és puhára főzzük a húst.
Közben előkészítjük a zöldbabot.
Jól mutat, ha zöld hüvelyű babot is teszünk bele.
Fagyasztott zöldbab is tökéletesen megfelel.
Daraboljuk fel a babot és adjuk a leveshez.
A zöld színű babot is tegyük bele.
Tegyük bele a paradicsomot és a zöldpaprikát, valamint a fokhagymát is.
Tárkonyt is adjunk hozzá.
Úgy 10 perc múlva tegyük bele a megtisztított és darabokra vágott burgonyát is.
Lisztből és tejfölből készítsünk habarást egy kis víz segítségével és szűrőn keresztül adjuk a leveshez.
Ha felforrt, készen is van, akkor tegyünk még bele tárkonyt.
Pici ecettel savanyítsuk.
Nagyon jóízű, tartalmas leves.