2016. december 28., szerda

Palócleves bárányból

Hozzávalók:

  • bárány lapocka
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • kápia vagy pritamin paprika
  • paradicsom
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • babérlevél
  • zöldbab
  • burgonya
  • tárkony
  • tejföl
  • liszt






Elkészítés:


Bárányból nagyon ízletes leveseket készíthetünk.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html


Ezúttal egy bárány lapockából készült a levesünk.


A húst megtisztítjuk, inakat levágjuk, majd kicsontozzuk.


Falatnyi kockákra vágjuk.


Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, pritamint vagy kápiát és a paradicsomot.


Egy kevés füstölt szalonnát kiolvasztunk egy kanál olajon.


Majd megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a húst és kavargatva jól körbepirítjuk.


A paprikákat, a fokhagymát és a paradicsomot összevágjuk.


Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a csontokat is.


Megszórjuk fűszerpaprikával.


Vízzel felöntjük leves mennyiségre.


Megsózzuk és babérlevelet is adunk hozzá.


Lefedjük és puhára főzzük a húst.

Közben előkészítjük a zöldbabot.
Jól mutat, ha zöld hüvelyű babot is teszünk bele.

Fagyasztott zöldbab is tökéletesen megfelel.


Daraboljuk fel a babot és adjuk a leveshez.


A zöld színű babot is tegyük bele.


Tegyük bele a paradicsomot és a zöldpaprikát, valamint a fokhagymát is.




Tárkonyt is adjunk hozzá.


Úgy 10 perc múlva tegyük bele a megtisztított és darabokra vágott burgonyát is.


Lisztből és tejfölből készítsünk habarást egy kis víz segítségével és szűrőn keresztül adjuk a leveshez.


Ha felforrt, készen is van, akkor tegyünk még bele tárkonyt.


Pici ecettel savanyítsuk.


Nagyon jóízű, tartalmas leves.