- főtt tojás
- só
- majonéz
- 1 ek. ketchup
- mustár
- őrölt fehér bors
- tejföl
- alma
- citromlé
- zöldhagyma
- póréhagyma
- uborka
- saláta levél
Elkészítés:
A mimóza salátát többféleképpen variálom:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html
Most kerek formában tálaltam.
Először a tojássalátát készítsük el.
A főtt tojásokat tojásszeletelővel először hosszában, majd keresztben is felvágjuk.
Megborsozzuk, sózzuk és egy kevés mustárral, és majonézzel megfűszerezzük.
Ne legyen túl híg a mártás, mert akkor nem áll meg a formában.
Készítsük el a mártást, a majonézhez adjunk sót, őrölt fehér borsot, citromlevet és egy pici ketchupot.
Először lereszeljük héjastól az almát a reszelő nagy lyukú fokán.
Rögtön locsoljuk is meg citromlével, hogy nehogy megbarnuljon.
Kevés majonézes mártással és egy kanál sűrű tejföllel keverjük el.
A zöldhagymát vágjuk karikára.
Az uborkát is vágjuk apró kockákra.
A pórét is aprítsuk fel.
A zöldhagymát, a pórét és az uborkát picit sózzuk meg, keverjük össze egy kevés majonézes mártással és egy kanál tejföllel.
Állítsuk össze a salátát.
Egy kerek formát saláta levélre állítunk és alulra bekanalazzuk a tojássalátát.
Jó nyomkodjuk le.
Most kanalazzuk rá az almás krémet.
Ezt is nyomkodjuk a formába.
Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Nagyon ízlett mindenkinek, friss üde íze volt.
A füstölt lazacos, avokádós hideg előétel méltó kísérője volt.