- száraz bab
- 1 fej hagyma
- paradicsompüré
- rozmaring
- babérlevél
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
Illatos és nagyon finom ez a babköret.
A szárazbabot előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük és lecsöpögtetjük.
Egy lábasban feltesszük főni a vízzel elkevert paradicsompürét.
Teszünk bele babérlevelet és friss rozmaring ágat.
Egy fej hagymát is teszünk bele egészben.
Hozzáadjuk a babot.
Megsózzuk és egy csipet cukrot is adunk hozzá.
Ha a bab megpuhult, akkor egy keveset kiszedünk belőle és leturmixoljuk.
Visszatesszük a többi babhoz.
Így sűrítjük be a főzeléket.
Még egyszer összeforraljuk és készen van.
Kecsua barátnőm, Izabel készítette így a babot és ő főtt, kemény tojással tálalta.