- 1 db sütőtök
- 1 cs. réteslap
- 5-8 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- tökmag
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a sütőtököt.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/gyomberes-sutotok.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/szezammagos-sutotok.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sutotokos-lepeny.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html
Ezúttal köretként tálaltam a sütőtököt, de szinte főszereplő lett belőle.
Hosszúkás, kanadai tököt használtam.
Egyszerűen megsütjük a sütőben.
Érdemes alufóliával kibélelni a tepsit, így nem kell hosszasan mosogatni utána.
Kanállal kikaparjuk a puha tököt.
Majd villával összetörjük.
Nem tettem bele semmilyen fűszert és így fantasztikusan érvényesült a tök friss íze.
A réteslapot kinyitjuk és bőségesen meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Három lapot tegyünk egymásra és mindig kenjük be vajjal.
Az egyik oldalon egy 5-6 cm-es sávot szórjuk meg zsemlemorzsával.
Erre halmozzuk bőségesen a tökpürét.
Csavarjuk fel a rétest, a tetejét is kenjük be a vajjal.
Szórjuk meg hámozott tökmaggal.
Süssük szép pirosra a 180 C fokos sütőben.
Narancsos kacsasült mellé kínáltam, lila káposztás párna társaságában.