2016. december 23., péntek

Kolozsváris, kelkáposztás tészta

Hozzávalók:


  • kolozsvári szalonna
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kelkáposzta
  • bors
  • csavart tészta






Elkészítés:






Szeretjük a kelkáposztát,  mindenféle tésztás köretben is felhasználjuk. 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html


A csodálatos kolozsvári szalonnát kockára vágjuk.



Közben kifőzzük a csavart tésztát.
Leszűrjük.


Kisütjük a szalonnát.


Kiemeljük szűrőlapáttal a sült szalonnát és összekeverjük a tésztával.
Picit megsózzuk.



Nagyobb kockákra vágjuk a kelkáposztát.


A visszamaradt, finom olajban megfuttatjuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát és a fokhagymát.


Rádobjuk a kelkáposztát.


Megsózzuk és frissen darált borssal megszórjuk.


Kevergetve sütjük, amíg össze nem esik és kellemesen megpirul.
Semmiféleképpen ne főzzük agyon, inkább csak sütjük és maradjon roppanós, üde.

Keverjük össze a szalonnás tésztával.


Köretnek kínáljuk.
Az így készített kelkáposztát azok is imádni fogják, akik a jó öreg kelkáposzta főzeléktől idegenkednek.