- kolozsvári szalonna
- hagyma
- fokhagyma
- kelkáposzta
- só
- bors
- csavart tészta
Elkészítés:
Szeretjük a kelkáposztát, mindenféle tésztás köretben is felhasználjuk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html
A csodálatos kolozsvári szalonnát kockára vágjuk.
Közben kifőzzük a csavart tésztát.
Leszűrjük.
Kisütjük a szalonnát.
Kiemeljük szűrőlapáttal a sült szalonnát és összekeverjük a tésztával.
Picit megsózzuk.
Nagyobb kockákra vágjuk a kelkáposztát.
A visszamaradt, finom olajban megfuttatjuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát és a fokhagymát.
Rádobjuk a kelkáposztát.
Megsózzuk és frissen darált borssal megszórjuk.
Kevergetve sütjük, amíg össze nem esik és kellemesen megpirul.
Semmiféleképpen ne főzzük agyon, inkább csak sütjük és maradjon roppanós, üde.
Keverjük össze a szalonnás tésztával.
Köretnek kínáljuk.
Az így készített kelkáposztát azok is imádni fogják, akik a jó öreg kelkáposzta főzeléktől idegenkednek.