- csirke felső comb
- olaj
- karfiol
- darált zöldség/vegeta
- só
- fehér bors
- fokhagymapor
- sűrített paradicsom
- ömlesztet sajt
- ementáli/gouda sajt
- tejföl
Elkészítés:
Egy fazékban forraljunk fel 1-2 kanál darált zöldséggel vagy ételízesítővel elkevert vizet.
Tegyük bele a megtisztított karfiolt.
Fedő alatt pároljuk meg, majd szűrjük le.
Tegyük félre.
A megtisztított csirke felső combokat kicsontozzuk.
Ha az ujjunkkal alányúlunk a csontnak, akkor könnyen lefejthetjük két oldalról a húst a csontról és kiemelhetjük azt.
Nem baj, ha marad rajta egy kevés hús, egy levesben kitűnően felhasználhatjuk majd.
Fektessük egy kiolajozott tepsibe a combokat.
Sózzuk és szórjuk meg fehér borssal és kevés fokhagymaporral.
A bőrös fele legyen alul.
A hús belső felét kenjük meg sűrített paradicsommal.
Bőben tegyünk rá a püréből.
Fedjük le alufóliával és 180 C fokon sütőben süssük meg.
Lágy sajtot tegyünk a megsült hús szeletekre.
Tejszínes ömlesztett sajt is nagyon megfelel.
A karfiol rózsákat tegyük rá a sajtos hús szeletekre.
Jó bőségesen pakoljuk rá a karfiolt.
A karfiolra is tegyünk még sajtot, ementáli, gouda vagy hasonló sajt legyen.
A tetejére jó kupac sűrű tejfölt kanalazzunk.
Tegyük vissza a sütőbe, de most már ne fedjük le.
Pár perc alatt olvasszuk rá a sajtot.
Isteni könnyű sültet kapunk.