2016. december 10., szombat

Szalontüdő


Hozzávalók:


  • szív
  • tüdő
  • hagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • cukor
  • zsír
  • babérlevél
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • kapribogyó
  • majoránna
  • citrom
  • mustár
  • liszt
  • tejföl



Elkészítés:


Szívesen készítünk mártásos ételeket.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/szalontudo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/vadas-sziv.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/vadas-marha.html

Most másképpen készítettem el.

Megtisztítjuk a szívet.


Megtisztítjuk a tüdőt, a nagy ereket, gégecsövet eltávolítjuk.


Bő vízben kicsit megsózva puhára főzzük a belsőségeket, majd kiemeljük  és kihűtjük.
A főzővizet félre tesszük.


Falatnyi darabokra vágjuk a húst.


Egy lábasban karamellizálunk egy-két kanál cukrot.
Amint aranybarna lesz egy kanálka zsírt adunk hozzá.


Beletesszük az apróra vágott hagymát.


Amíg a hagyma pirul, addig apróra felvágjuk a sárgarépát és a fehérrépát.


A hagymához adjuk a lisztet.
Kavargatva rántást készítünk.


A felhabzott rántáshoz adjuk a főzővizet.


Simára kavarjuk és beletesszük a zöldségeket és a babérlevelet.


Mustárral és citrom héjával savanyítjuk.


Kapribogyót is teszünk bőségesen bele.
Ez adja meg az utánozhatatlan pikáns ízét ennek az ételnek.


Ha kell még citromlével ízesítjük.


Egy kevés paradicsomot is teszünk bele.


Feldarabolt zöldpaprikát adunk hozzá.


Majoránna is kerüljön bele.


Pár percig főzzük a mártást majd beletesszük a félretett szívet és tüdőt.


Készre főzzük.


Ezúttal nem turmixoljuk le a zöldségeket, nem is kell agyonfőzni.


Csavart tésztával kínáltam.


Aki akarja külön tehet rá tejfölt.


A többi adagot tejföllel összeforraltam és úgy kínáltam.