- 12 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 12 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1/5 dl tej
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg mazsola
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Nagymamám egyik kedvelt süteménye volt ez a nagyon finom édesség.
Készítsük el először a krémet:
A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Adjuk hozzá a mazsolát és a fahéjat is.
Öntsük bele a tejet.
Végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon a krém.
Készítsük el a tésztát.
Puha vajat használjunk.
Keverjük habosra a tojásokkal és a cukorral.
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Lisztes lapon gyúrjuk össze tésztává.
A tészta 3/4 részét nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tegyük rá a diós tölteléket.
Egy tepsibe tegyünk alufóliát vagy sütőpapírt és helyezzük rá egymás mellé a korongokat.
A maradék tésztából sodorjunk kisujjnyi vastag szálakat
és kereszt alakban tegyük a sütire.
Forró sütőben süssük meg.
Ha kihűlt tegyük át egy süteményes tálra.
Szórjuk meg porcukorral.
Sokáig eláll és nagyon finom illatos aprósütemény.