- hajdina
- olaj
- hagyma
- paradicsom
- sűrített paradicsom
- só
- pici cukor
Elkészítés:
Az oroszok egyik alap eledele a hajdina kása vagyis a grecska.
Ehető sósan zöldségekkel, vagy édesen tejjel elkészítve, mint a tejberizst.
Manapság már itthon is egyre inkább elterjed ez a finom és nagyon egészséges étel, keserűfű vagy pohánka néven is ismert.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/hajdina-koret.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/zoldseges-hajdina.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html
Egy kevés olajon megdinszteljük a nem túl apróra vágott hagymát.
Beletesszük a hajdinát.
Darabokra vágott paradicsomot adunk hozzá.
Kevés vízzel elkevert paradicsom pürével felöntjük.
Megsózzuk.
Csipet cukrot is teszünk bele.
Lefedve, fedő alatt puhára pároljuk és köretként tálaljuk.